Чишћење снега са коловоза и тротоара у Општини Рума

величина слова

11. јануар 2017.

OrlovicevaСве зимске службе у Општини Рума од јуче су на терену и ангажоване су на чишћењу снега са коловоза.

ЈП "Комуналац" је искористио нешто повољније временске прилике, у односу на претходни дан, да путеве првог приоритета у граду поспе са сољу. У току ноћи бачено је 22 тоне соли, али због ниских температура њено дејство није ефикасно као на температурама изнад -5 степени целзијуса.

Из ЈП "Комуналац" поручују да ће ускоро на градске улице изаћи и камиони за чишћење снега, али и да је количина нападалог снега још увек мала како би ножеви на камионима уклонили снег у потпуности.

ЈП "Комуналац" почиње и са чишћењем тротоара и простора на Градском тргу.

Дежурне екипе фирме "Катаго" која у Општини Рума одржава локалне путеве су целу ноћ провеле у чишћењу снежних наноса. Сви путеви су проходни, а механизација ће по потреби правовремено реаговати.

Из предузећа "Сремпут" обавештавају да су путеви у њиховој надлежности проходни. Зимска служба "Сремпута" је и даље на терену и чисти магисталне и регионалне путеве, као и ауто-пут.

На возаче се апелује да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и саветује се максималан опрез у вожњи. Без зимске опреме и ланаца, не кретати на пут.

Апелује се и на грађане и привредне субјекте да очисте снег испред својих кућа, зграда и пословних објеката.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001