Новогодишњи пакетићи из Немачке обрадовали румске малишане

величина слова

27. децембар 2016.

PaketiciСрдачна и пријатељска сарадња Општине Рума и немачког града Берзенбрика се наставља. Делегација немачког града, са којим је Рума покренула процес братимљења, допутовала је данас у наш град како би новогодишњим пакетићима обрадовала децу из румских социјално угрожених породица. Подељено је укупно 50 новогодишњих пакетића.

По речима председника Општине Рума Слађана Манчића то је још једна потврда добре сарадње Руме и Берзенбрика, али пре свега леп гест пријатеља из Немачке.

"Захвалио бих се градоначелнику Берзенбрика др Хорст Бајеру, али и његовом изасланику др Жељку Драгићу, одборнику у Скупштини града Берзенбрика, који је данас са нама у Градској кући. Успешна сарадња наше две локалне самоуправе би требала да се крунише братимљењем. За сада све иде по плану и морам бити искрен, то братимљење ће много више нама значити. Њиме ћемо додатно учврстити сарадњу са градом из Европске уније и то из економски најјаче европске земље, Немачке", рекао је председник Манчић.

Представник немачке делегације др Жељко Драгић је напоменуо да су новогодишњи пекетићи мали симбол пријатељства Берзенбрика и Руме.

"У протекле две године сарадња се интезивирала и проширила и она нема само институцијални карактер, већ је у њој најбитније повезивање грађана две општине. Подсетићу да је у јуну ове године у Руми боравило 27 гостију Берзенбрика, махом тинејџера, а да је у узвратној посети наш град угостио 40 младих Румљана. Све је то финансирала организација "Градимо мост" из Берзенбрика, која је задужена за сарадњу на свим нивоима између Руме и Берзенбрика. Такође, желим да у име градоначелника др Бајера свим Румљанима пожелим срећне новогодишње и божићне празнике", казао је Драгић.

Председник Манчић је напоменуо и да ће делегација Општине Рума половином јануара отићи у Немачку, где ће разговарати о унапређењу сарадње, а цео пројекат финансира Министарство спољних послова Немачке. Намера румске локалне самоуправе је да се омогући долазак немачких инвеститора и њихово улагање у нашу општину.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001