Сеоски туризам недовољно искоришћени потенцијал Срема

величина слова

14. децембар 2016.

Seoski turizamЕдукативна радионица "Пословање у сеоском туризму Војводине" одржана је данас у Културном центру Рума.

Радиооница је део пројекта који је покренула Туристичка организација Војводине и који има за циљ да се на територији Војводине дефинишу правци развоја руралног туризма и подигне квалитет услуга који се нуди, као и да сва сеоска туристичка домаћинства послују легално у складу са законом.

"Радимо на афирмицији сеоског туризма у Војводини. Ми смо надалеко чувени по руралним подручјима и желимо да пружаоцима услуга у сеоском туризму омогућимо да имају увид у важећу законску регулативу. Посебан сегмент је и финансијско пословање где интерес могу наћи и радници из локалних самоуправа који се баве туризмом", изјавила је Наташа Павловић, директорка Туристичке организације Војводине.

Natasa Pavlovic i Mirjana VujasinovicНа едукативној радионици било је речи о значају сеоског туризма за локалну заједницу; уређењу сеоско-туристичких објеката; организацији услуга у руралном туризму и маркетингу у руралном туризму.

Домаћин данашње радионице била је Туристичка организација Општине Рума.

Директорица ТОО Рума Мирјана Вујасиновић сматра да је сеоски туризам код нас једна од најслабијих карика у развоју туризма, упркос чињеници да Срем и Војводина имају и те како добре потенцијале.

Seoski turizam"Сматрам да је ово почетак деловања по питању развоја ове гране туризма. ТОО Рума ће на локалу, у сарадњи и са вишим инстанцама, попут Туристичке организације Војводине, радити на унапређењу сеоског туризма", казала је Мирјана Вујасиновић.

Едукативној радионици у Руми су присуствали представници туристичких организација, удружења, као и грађани који се баве овом привредном граном у Срему.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001