Општина Рума конкурисала за видео надзор и бесплатан интернет

величина слова

14. децембар 2016.

Video wi fiОпштина Рума учествује на Конкурсу за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама на територији АП Војводине из области електронских комуникација и информационог друштва.

На последњој седници Општинског већа усвојени су предлози о издвајању средстава за суфинансирање три пројекта из ове области, што је основни предуслов за учешће на конкурсима.

Реч је о пројектима градске видео-надзорне мреже; систему видео надзора у васпитно-образовним установама ради повећања безбедности учесника и "Хотспот" локацијама које ће грађанима омогућити слободан приступ интернету.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам је расписао конкурс за градску видео - надзорну мрежу. Општина Рума конкурише са пројектом видео надзора на раскрсници улица Железничка и ЈНА. Вредност пројекта је 1.802.566,24 динара, а учешће локалне самоуправе ће бити 302.566,24 динара. Реализацијом пројекта се жели побољшати безбедност грађана у саобраћају.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам је расписао и конкурс за систем видео надзора у васпитно-образовним установама ради повећања безбедности учесника. По пројекту видео надзор ће бити постављен у објекту "Јаслице" предшколске установе "Полетарац". Поред вртића видео надзором ће бити обезбеђен и мали парк, односно новоизграђена теретана на отвореном. Вредност пројекта је 540.949,80 динара, а учешће румске општине је 240.949,80 динара.

Исти Секретаријат је расписао конкурс за "Хотспот" локације, које ће грађанима омогућити слободан приступ интернету. Вредност пројекта је 599.640 динара, а учешће Општине Рума је 99.640 динара.

Слободан приступ интернету би требао да буде омогућен у центру Платичева, Кленка, Буђановаца и Путинаца, као и малом парку у Руми, поред ОШ "Вељко Дугошевић".

Резултати конкурса се очекују до краја ове године.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001