Одржан "Дан посне хране"

величина слова

14. децембар 2016.

danpos2016-1Традиционална манифестација "Дан посне хране" одржана је јуче по једанаести пут у ССШ "Бранко Радичевић".

Као и претходних година у време Божићног поста ученици ове школе заједно са својим наставницима учествују у овој манифестацији и припремају богату трпезу.

Директор школе, Мирко Зрнић, изразио је задовољство што су ове године храну припремили ученици прве и друге године, док су им матуранти само помагали. „Ученици се веома радују овом Дану, желе да учествују и да што боље спреме храну. Имали су своје предлоге, али су зато ту наставници који их усмеравају и дају им сугестије“, рекао је директор Зрнић.

Borislav DimkovićСуштина је да се избегну намирнице животињског порекла, а да се употребом сурогата, односно намирница које у свом саставу имају беланчевине биљног порекла направе заиста креативна, иновативна јела, објаснио је професор куварства, Борислав Димковић. „Као и сваке године и ове је био велик број различитих, креативних идеја. У питању је комбинација класичне српске кухиње и кухиња страних земаља: кинеске, индијске, мексичке, француске...“, рекао је професор Димковић.

 

Дејан Илић, ученик трећег разреда, представио је трпезу. „Припремили смо пицу, бундевару, ситне колаче, тортиље са печуркама, питу са печуркама и сојом. Није само мрсна храна лепа, већ и посна.“ А ученик прве године, Милан Ћирић, каже да су храну припремали два дана и да је задовољан како све изгледа.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001