XVII седница Општинског већа - Усвојени програми пословања за 2017. годину

величина слова

12. децембар 2016.

Opštinsko većeВелики део дневног реда данашње седнице Већа односио се на програме пословања јавних предузећа и установа из Општине Рума за 2017. годину.

Сви предложени програми пословања су усвојени, а на седници се могло чути да је финансијско пословање предузећа стабилно и да се у наредној години очекују и инвестициони радови.

ЈП "Комуналац" је у свој програм пословања уврстило и нове делатности, пошто је од 1. децембра ово комунално предузеће преузело старање о јавној расвети у нашој општини. Помоћник директора за техничке послове Жељко Дошен је напоменуо да ће предузеће у наредној години обновити механизацију, а да ће се куповином новог камиона, који ће одвозити смеће из великих села попут Кленка, Хртковаца и Путинаца, направити уштеда на утрошку горива у износу од око 5.000 евра на годишњем нивоу.

Очекивана добит "Комуналца" у 2016. години, по његовим речима, је око 13 милиона динара. Такође, "Комуналац" планира да уложи у средства у још један стакленик, па би се капацитет садница повећао са 25.000 на 50.000 комада. То ће омогућити додатни приход, јер тренутни капацитети подмирују само потребе Општине Рума.

ЈП "Гас - Рума" у наредној години планира више од 28 милиона динара инвестиција, док се испорука природног гаса у 2017. години пројектује на нешто преко 18 милиона кубика. ЈП "Гас - Рума" ће имати прихода и од нове три гасне котларнице чија се изградња планира за потребе ЈП "Стамбено". Новим котларницама и ЈП "Стамбено" би требало да дође до рентабилнијег пословања.

ЈП "Водовод" у 2017. година планира низ инвестиција и у нашој и у суседној општини Ириг, тврди директор Слободан Станић. Бушиће се неколико бунара како би се повећали капацитети, а квалитетније водоснабдевање очекује, између осталих, мештане Стејановаца и Малих Радинаца. "Водовод" у овој години очекује добит до 5 милиона динара.

Директорица ЈУП "План" Милка Павловић очекује стабилно финансијско пословање у 2017. години, а као и ове године, предузеће ће настојати да планску документацију ради и за општине Пећинци и Ириг и трећа физичка лица.

Ново јавно комунално предузеће "Паркинг и инфраструктура" своје приходе у наредној години пројектује на око 117,3 милиона динара.

Програми пословања наћи ће се ускоро пред одборницима румског парламента.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001