Програм едукације и промоције ИПАРД-а / субота, 14 часова

величина слова

1. децембар 2016.

IPARDОпштина Рума у сарадњи са Регионалним центром за развојне пројекте организује програм едукације за ИПАРД програм Европске уније (Инструмент за претприступну помоћ у области руралног развоја за програмски период 2014-2020)пољопривредницима,локалним удружењима пољопривредника и јавним институцијама које су кључне за област пољопривреде. Циљ програма је информисање и едукација пољопривредних произвођача, прерађивача и релевантних јавних институција о ИПАРД II програму и фондовима, као алтернативном извору финансирања и програму унапређења пољопривредног развоја, достизању европских стандарда и подизању конкурентности.

Презентација ИПАРД програма ће се одржати у суботу 3.12.2016. са почетком у 14 часова у Културном центру у Руми.  Након тога ће се одржати две једнодневне радионице на истом месту 10.12. и 17.12. са почетком у 14 часова, како би се присутни едуковали за попуњавање формулара за аплицирање и израду бизнис плана. Предавачи ће бити начелник Одељења за рурални развој у оквиру Министарства пољопривреде и заштите животне средине и менаџер пројекта у Канцеларији за ЕУ интеграције.

За присуство на презентацији ИПАРД програма није потребна претходна пријава. Oтварање ИПАРД фондова подршке аграрном развоју Србије очекује се у првој половини 2017. године.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001