Изложба "Културни напад" - вечерас/19 часова

величина слова

28. новембар 2016.

Izlozba Завичајни музеј Рума вечерас приређује изложбу студената вајарства и сликарства "Културни напад". Овом изложбом Академије ликовних уметности Нови Сад представиће се студентски радови настали у оквиру студијских програма Вајарства и Сликарства.

Изложене радове су реализовали студенти завршних година основних и мастер студија, а известан број скулптура је настао у оквиру изборних предмета (Савремена скулптура, Скулптура у материјалу и Моделовање).

Овом изложбом су представљени различити уметнички изрази и стваралаштво младих уметника - студената, који у процесу рада на конкретним студијским задацима формирају личне поетике и позиционирају се на савременој уметичкој сцени.

Професионалном презентацијом и афирмацијом даје се подршка најмлађим ликовним уметницима, а истовремено се представљају и финални резултати едукативних методологија и педагошког рада Департмана ликовних уметности, Академије уметности у Новом Саду.
Битан сегмент овог пројекта је и јачање сарадње Академије уметности, као најважнијег новосадског чиниоца у културној продукцији, са институцијама културе у Војводини, као и развијање партнерства и стварање мреже институција у области.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001