Зимске службе спремно дочекују снег

величина слова

23. новембар 2016.

Sednica StabaШтаб за ванредне ситуације Општине Рума одржао је данас 5. седницу на којој је анализирана тренутна спремност Општинске управе, надлежних служби и јавних предузећа за деловање током предстојеће зимске сезоне.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић истакао је да све надлежне службе спремно дочекују зимске услове, тј. да су све припреме на време обављене.

"Данас је одржана редовна седница Штаба за ванредне ситуације која се увек одржава у ово доба године, пред зиму и очекиване снегове и падавине које следе. Све службе ће спремно дочекати зиму, механизација је ремонтована, тако да грађани немају разлога за бригу. Такође, морамо апеловати на грађане да су у обавези да испред својих кућа и зграда очисте снег. Одељење за инспекцијске послове, дакле комунални испектори ће контролисати да ли грађани и привредни субјекти чисте снег испред својих објеката. Казне су велике, међутим, ми ћемо ове, као и прошле године, прво упозоравали грађане и тек у случају игнорисања упозорења смо приморани да примењујемо и казнену политику. Но, надам се да до тога неће доћи", напоменуо је Љубишић.

Помоћник директора ЈП „Комуналац“ Жељко Дошен тврди да ће ово предузеће спремно дочекати предстојећу зимску сезону.

"Наша комплетна механизације је спремна. Ове године смо набавили и машине расипаче снега које се користе за чишћење паркинг простора и тротоара. Имамо и залихе соли од претходне године за три, четири дана интензивног рада, тако да неће бити проблема", поручио је Дошен".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001