Румски малишани уживали у мини Зоо врту Пољопривредне школе

величина слова

23. новембар 2016.

ZOO VrtДеца из предшколске установе "Полетарац" организовано су данас посетила мини Зоо врт у Средњој прехрамбено - пољопривредној школи "Стеван Петровић Бриле".

Малишани су имали прилику да уживају у природној оази у дворишту Пољопривредна школе, где је однедавно формиран мини Зоо врт.

Поред домаћих животиња, карактеристичних за сремски пољопривредни крај, малишани су уживали и у друштву дивљих и егзотичних животиња.

Деца су уз пуно смеха и радости хранили животиње, мазили их, а много њих је по први пут уживо видело срндаће, коње, магаре и разноразну украсну живину.

"Успели смо у намери да направимо нешто што ће оставити трага и по чему ћемо наша Пољопривредна школа бити препознатива и другачија. Направили смо нешто што наш град није имао. Врата "Парка добре воље", како ми зовемо наш мини ЗОО врт, су отворена за наше суграђане. Деца из основних школа, вртића долазе у нашу школу да уживо виде неке животиње које до сада нису имала прилику да виде. Свима је наш ЗОО врт доступан, бесплатан и он је оаза мира у граду. Циљ нам је и да у деци будимо племенита осећања као што је љубав према животињама. Приликом посете деца прођу и кроз наше воћњаке и винограде, играју на спортским теренима и заиста проведу један леп дан код нас у гостима", казао је директор Пољопривредне школе у Руми Милан Пуповац.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001