Министарство здравља без примедби на рад Дома здравља "Рума"

величина слова

18. новембар 2016.

dr Snezana Bojanic StojicМинистарство здравља Републике Србије донело је Решење којим се потврђује да Дом здравља "Рума" испуњава све прописане услове у погледу кадрова, опреме, просторија и лекова за обављање одређених послова здравствене делатности.

Министарство је дозволило да румски Дом здравља настави са пружањем свих здравствених услуга које тренутно ова установа примарне здравствене заштите нуди грађанима наше општине.

Дом здравља "Рума" ће и даље имати службе: превентивне здравствене заштите за све категорије становника, општу медицинску помоћ са кућним лечењем, негом и хитном медицинском помоћи, здравствене заштите деце и школске деце, здравствене заштите жена, поливалентне патронажне службе, биохемијске и лабараторијске дијагностике, радиологије (ултразвучна дијагностика и РТГ дијагностика), здравствене заштите радника, дерматовенерологије, оториноларингологије, интерне медицине, офталмологије, неуропсихијатрије и пнеумофтизиологије.

Решењем су препознате и све сеоске амбуланте(16), а стоматолошке делатности, пред румског Дома здравља, су дозвољене и у четири села румске општине, Платичеву, Хртковцима, Кленку и Путинцима. У та четири села као и у две апотеке у граду добијена је дозвола за обављање фармацеутске делатности.

"Сви здравствени послови које тренутно обављамо су нам признати и за грађане румске општине је веома важно што Дом здравља није изгубио ниједну делатност", истакла је директорица Дома здравља "Рума" др Снежана Бојанић Стојић.

"Према Закону о здравственој заштити Дом здравља не мора да има, у свом оснивању, консултативне службе. Мора да има општу медицину, лабораторију, рендген, службу хитне медицинске помоћи, педијатрију, предшколску и школску медицину и стоматологију. Ове друге службе: интерно, кожне болести, орл, очно, плућно, не мора да има. Самим тим уколико не испуњавате све неопходне услове Дом здравља може врло лако да их изгуби. После акредитације ми смо и овај посао успешно завршили и за грађане је најважније да све оне услуге које тренутно пружамо буду и доступне и у будућности", изјавила је директорица Бојанић Стојић.

Директорица је напоменула и да је Дом здравља "Рума" успео да једним коректним радом и практично у сопственој режији врати добар део дуга који је затечен 1. децембра 2013 и да је остала да се измири још једна шестина затеченог дуга.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001