Модернизација механизације у Пољопривредној школи

величина слова

9. новембар 2016.

MehanizacijaНова механизација за побољшање квалитета рада у области ратарске производње стигла је данас у СППШ "Стеван Петровић - Бриле".

Румска Пољопривредна школа је добила нову ОЛТ пнеуматску сејалицу за сетву кукуруза, пољску косачицу са два диска, захвата 165цм и ротациону фрезу, захвата 165цм, за обраду земљишта у воћњацима и виноградима.

Опрему је донирао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, на основу конкурса за опремање пољопривредних школа. Укупна вредност нове механизације износи око 7.200 евра.

Пристигла механизација ће модернизовати практичну наставу, подићи на виши ниво обраду земљишта, али је нова опрема и својеврсно учило за ученике Пољопривредне школе, сматра директор ове образовне установе Милан Пуповац.

"На новој опреми ученици савладавају наставно градиво из области пољопривредне технике. Нова механизација ће осавременити нашу ратарску производњу и веома смо захвални ресорном Покрајинском секретаријату на донацији", изјавио је Пуповац и додао да је основни циљ школе да повеже теорију са праксом.

Milan Pupovac"Желимо да кад ученик заврши нашу школу он стекне знања, која ће на прави начин примењивати. Да буде сам свој газда, да сам донесе одлуку да ли ће наставити образовање и уписати факултет или ће одмах по завршетку школе, засновати породицу и почети са самосталном производњом. Уколико се одлучи за ово друго, он је са стеченим знањима у нашој школи припремљен за живот. Не желимо да производимо ученике за биро, већ децу која су спремна, самостална, обучена и која ће имати и практична и теоријска знања из области пољопривреде, од којих ће моћи да живе", поручио је Пуповац.

Директор је напоменуо и да је СППШ "Стеван Петровић - Бриле" у последње три године направила значајне кораке у модернизацији и популаризацији школе, те да храбри овогодишњи упис, јер су попуњена сва места у образовним профилима ветеринарски и пољопривредни техничар.

KabinetОн очекује да ће се позитиван тренд наставити јер школа нуди бројне погодности за ученике, али и врхунске услове за практичну наставу. Кабинет за ветерину и сточарство је практично завршен, школа има и мини ЗОО врт, у оквиру кога ће наредне године бити изграђен и Летњиковац.

У току је уређење и ученичког кутка, па ће сви ђаци који чекају аутобус или почетак часова, имати топао простор где могу да читају, гледају ТВ или сурфују интернетом.

Румска школа ће у мају наредне године бити домаћин Републичког такмичења из области ветеринарске медицине.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001