„Дани активизма“ - за унапређење родне равноправности и против насиља над женама

величина слова

8. новембар 2016.

Rodna ravnopravnostПригодном свечаношћу данас је у Дому здравља "Рума" обележен почетак манифестације „Дани активизма“ - за унапређење родне равноправности и против насиља над женама.

Манифестација је пропраћена и поставком фото изложбе у главном холу румског Дома здравља „WONET – женска мрежа за будућност Европе“(пројекат Општине Савски венац).

Свечаности у Дому здравља присуствовао је и председник СО Рума Стеван Ковачевић, који је том приликом напоменуо да зрелост једног друштва, између осталог, зависи и од степена родне равноправности.

Stevan Kovačević i dr Snežana Bojanić Stolić"Родна равноправност је вредност коју треба промовисати и ка којој треба стремити. На томе морамо радити сви заједно и зато бих похвалио напоре колектива Дома здравља и њихов ентузијазам који улажу у промовисање родне равноправности. Подизањем свести о овој важној теми можемо доћи до жељеног нивоа родне равноправности" , поручио је Ковачевић.

Директорица Дома здравља "Рума" др Снежана Бојанић Столић сматра да би се родна равноправност требала у већој мери институционализовати.

"Родна равноправност треба институционално да уђе у наше школе, да буде део и формалног и неформалног образовања. За сада то није случај ни у свим земљама Европске уније, али постоји тенденција да у скорије време то постане пракса. Док то не заживи, остаје нам да оваквим и сличним активностима радимо на промовисању родне равноправности и свих њених аспеката", казала је директорица Бојанић Столић.

У периоду од 14. до 22.11.2016. године, манифестација „Дани активизма“ биће одржана у холу Културног центра Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001