Омладински ЕУ инфо кутак

величина слова

3. новембар 2016.

Poljoprivredna skolaУ оквиру пројекта "Омладински ЕУ инфо кутак", у Руми је у уторак 18. октобра у сарадњи са Општином Рума, реализована активност “ЕУ прекогранични пројекти у мојој општини”.
Млади су имали прилике да се упознају са резултатима пројекта Agri-conto-clean - Допринос пољопривреде чистом окружењу и здравој храни, финансираном кроз ИПА програм прекограничне сарадње Хрватска-Србија.
Пројекат је реализовала Пољопривредна школа“Стеван Петровић-Бриле“ из Руме са Пољопривредним факултетом из Осјека, у партнерству са Пољопривредни факултетом Нови Сад, Регионалном развојном агенцијом Срем и Хрватском агенцијом за храну.

Главни циљ пројекта био је повећање доприноса пољопривреде очувању животне средине и изградња система пољопривредне производње у правцу производње квалитетније хране и пољопривредних производа.
Као најзначајнији резлутати издвајају се: избор пилот фарми и утврђивање тренутног производног система, анализа оптерећења животне средине пољопривредном производњом на пилот фармама креирање и одржавање компјутерског система с базом података за све производне површине пилот фарми; објављивање едукативних материјала, организација радионица намењених пољопривредним произвођачима са пилот фарми.
Период реализације пројекта био је од 2013-2015. године, док је укупни буџет са српске стране износио 203.568,22 €
Пројекат Омладински ЕУ инфо кутак финансијски подржава Канцеларија за ЕУ интеграције Владе
Републике Србије.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001