Вече уз звуке тамбуре / галерија слика

величина слова

31. октобар 2016.

Festival25. Фестивал великих тамбурашких оркестара Војводине одржан је синоћ у Културном центру Рума. Фестивал је одржан у организацији Савеза тамбурашких друштава Војводине и Културног центра Рума, а покровитељ је била Општина Рума.

На овогодишњем фестивалу, који је био ревијалног карактера, су учествовали: Заједнички састав дечјег ГТО “Бранко Радичевић” Рума и Оркестар ОМШ “Теодор Тоша Андрејевић” Рума;Дечји тамбурашки оркестар “Тамбураторијум” Панчево;ВТО ХКПД “Матија Губец” Рума;КУД “Светозар Марковић” ВТО “Васа Јовановић” Нови Сад;Суботички тамбурашки оркестар;ГТО “Бранко Радичевић” Рума и Велики тамбурашки оркестар Радио Телевизије Војводине.

Фестивал је свечано отворио председник СО Рума Стеван Ковачевић, уз опаску да у Руми звуци тамбуре најлепше звуче.

"Да није тако, не би се већ 25 пута под крововима румског храма културе окупљали најбољи тамбурашки оркестри да покажу своје знање и умеће и измаме ваше аплаузе. Рума има публику која разуме и воли тамбурашку музику и управо због тога локална самоуправа чини све што је у могућности да организаторима помогне да се ова традиција настави. Рума чува и негује богату музичку традицију и познато је да су тамбурашки оркестри из нашег града увек, на различитим светским меридијанима, на најбољи могући начин представљали Општину Рума. Верујемо да овај фестивал има светлу будућност и у наредним годинама Општина Рума ће дати још већу подршку. Што би рекао наш народ "више пара, више и музике"", рекао је Ковачевић.

Иако фестивал није био такмичарског карактера стручни жири у саставу проф. Слободан Атанацковић и проф. Зоран Мулић је вредновао наступе и свим учесницима је дао описне оцене.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001