"Партиципативно буџетирање" - Велики број грађана узео учешће у предлагању пројеката

величина слова

28. октобар 2016.

БуџетПрва фаза прикупљања предлога пројеката у оквиру "Партиципативног буџетирања" је успешно завршена. Грађани су се одазвали у великом броју и локалној заједници су предочили све оне пројекте који по њиховом мишљењу могу учинити живот у нашој општини квалитетнијим и лепшим.

Од укупно 797 предлога који су достављени путем упитника, грађани Општине Рума су предложили 160 различитих пројектних идеја од значаја за локалну заједницу.

На данашњем састанку Тим за реализацију, праћење, имплементацију и извештавање у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање" издвојено је 20 потенцијалних предлога пројеката који испуњавају критеријуме за реализацију.

Тим је, поред пројеката који су узети у разматрање, евидентирао и преко 30 предлога који су обухваћени редовним активностима јавних предузећа и локалне самоуправе, попут одржавања путне инфраструктуре, гробаља, јавних површина, или су у надлежности појединих комисија, као на пример Комисије за доделу средстава спортким клубовима (унапређење спортске инфраструктуре), или Комисије за безбедност саобраћаја Општине Рума (сређивање аутобуских стајалишта и сл.).

Узимајући учешће у предлагању пројектних идеја, али и касније у самом процесу гласања, грађани Општине Рума помажу локалној самоуправи да боље сагледа потребе локалне заједнице на територији целе општине.

Предложене пројекте је на данашњој седници разматрао и Привредни савет Општине Рума, а пре формирања коначне листе предлога, за које ће грађани гласати, о предложеним пројектима ће се изјаснити и удружења са територије Општине Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001