Инвеститори заинтересовани за радне зоне, али и за села румске општине

величина слова

26. октобар 2016.

Nepalski investitorНа неколико локација у Општини Рума издводе се радови на изградњи нових производних погона. У румским радним зонама у току је изградња три фабрике које ће запослити значајан број радника, а инвеститорима су за улагање атрактивна и села наше општине.

"Нова фабрика "Хачинсон" ће упослити 400 радника, док ће непалски "Cinnovation group" ангажовати 409 људи. Почетак рада нових производних погона је планиран за фебруар, март, што је случај и са домаћим инвеститором "Румеконом", који у радној зони "Румска петља" гради своју производну халу", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић и додао да је локална самоуправа задовољна јер се фабрике граде и у селима румске општине.

Sladjan Mancic"То обезбеђује перспективу за живот на селу. У Платичеву већ имамо једну успешну компанију "Каблекс". У Буђановцима се формира фарма оваца, а за наредну годину је планирана и кланица. Италијанска компанија "La linea verde " почиње изградњу своје фабрике за прераду поврћа и свеже салате у Добринцима. У тој фабрици је планирано запошљавање 100 радника", казао је први човек румске општине.

"Оно што је много битније је да ће многа мала пољопривредна газдинства имати могућност да буду кооперанти овог италијанског инвеститора и то по добрим условима", сматра Манчић.

Председник румске општине је изразио уверење да ће поред Добринчана свој интерес пронаћи и сви они који се баве пољопривредном производњом у Доњим Петровцима, Путинцима, Краљевцима и Малим Радинцима.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001