Одржана XI седница Општинског већа

величина слова

21. октобар 2016.

Opstinsko većeНовим Одлуком о измени и допуни Одлуке о отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта предвиђене су две битне новине. Прва је да ће лицу које грађевинско земљиште отуђује у складу са Одлуком, за прибављено грађевинско земљиште површине преко 20 хектара бити омогућено плаћање на рате, а друга новина је да ће се за једнократно плаћање (такође за површине преко 20 ха) омогућити попуст у износу до 30 одсто.

"Разговарамо са једним инвеститором о реализацији једне веће инвестиције и у нашу Одлуку смо увели могућност, дакле, није обавеза већ могућност, да за једнократно плаћање умањимо цену до 30%. Тренутно немамо захтеве да би неко купио земљиште и своје обавезе измиривао на рате. Међутим, Одлуку смо ускладили са важећом законском регулативом и омогућили смо да се, без умањења цене, обавезе измире на 24 рате", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Усвојена су и два Предлога Одлука промени буџетских апропријација.

Буџетске апропријације су измењене у износима од 2.400.000 динара и 200.000 динара, а у сврху реализације пројекта јавне расвете у радној зони "Румска петља", за који је са виших нивоа власти већ обезбеђено 1,5 милиона динара; и за меру унапређења постојећих и успостављање нових организација пољопривредних произвођача и прерађивача.

Веће је данас разматрало и жалбе упућене на Решења ЈП "Стамбено" којим се одбијају захтеви за искључење са система даљинског грејања.

Веће је констатовало да свих 10 корисника испуњавају услове за искључење са даљинског система грејања и усвојило је жалбе: Зорана Вукелића, Радинке Павловић, Зорана и Вере Биорац, Душанке Наранџић, Ивана Левовника, Саше Јанкова, Живана Радоњића, Мирка Клисарића, Драгане Релић и Љубисава Ђурића.

Веће је одобрило нова новчана средства за спортске клубове са територије румске општине. Фудбалском клубу "Граничар" из Грабоваца је за прославу 90 година постојања одобрено 50.000 динара, ГФК "Словен" биће уплаћено 100.000 динара за трошкове такмичења, док су за рукометне клубове из Путинаца и Хртковаца издвојена додатна средства од по 75.000 динара.

За набавку протезе за руку Анђелки Најић је одобрена новчана помоћ у износу од 30.000 динара.

Удружењу за одгој и заштиту ситних животиња Општине Рума је одобрена новчана помоћ у износу од 20.000 динара за израду кавеза.

Из техничких разлога тачка Разматрање захтева Културног центра Рума за давање претходне сагласности за издавање у закуп пословног простора је повучена са дневног реда.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001