Потписан Меморандум о разумевању

величина слова

18. октобар 2016.

Centar za socijalni radУ просторијама Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју данас је потписан Меморандум о разумевању између Центра за социјални рад Општине Рума, као носиоца социјалне заштите у нашој општини и представника институција, установа и НВО сектора, као актера у реализацији мера и политика социјалне заштите на локалном нивоу.
Меморандум је један од предуслова за лиценцирање услуга које пружа Центра за социјални рад Општине Рума, казао је директор те установе Слободан Красић.

"У складу за законским прописима желимо да лиценцирамо две услуге које пружа наша установа. Реч је услугама лични пратиоци деце и помоћ и нега у кући. Ми смо спремили и Елаборате за ова два пројекта и добијањем лиценце ми ћемо моћи несметано да спроводимо те две услуге, за које постоји потреба у нашој општини", изјавио је Красић.

Меморандум су поред Центра за социјални рад потписали и представници Међуопштинске организације слепих и слабовидих, Дома здравља "Рума", Црвеног крста, Удружења пензионера, Удружења Рома, те румских основних школа и УПВО "Полетарац".

Директор Красић је напоменуо да лични пратиоци деце, њих 16, већ поседују неопходне сертификате за рад, што је случај и са 30 сарадника који су ангажаовани на пружању услуге помоћ и нега у кући.

Поред ове две услуге Центар за социјални рад у Руми управља и Дневним боравком за децу и младе ометене у развоју(15 корисника услуга) и Дневним центром за особе са интелектуалним или менталним сметњама(18 корисника).

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001