Уређење сеоског гробља у Хртковцима

величина слова

18. октобар 2016.

Groblje radoviРадовима на уређењу гробља у Хртковцима данас је локална самоуправа започела акцију уређења свих гробаља у сеоским месним заједницама. Подсетимо, од краја 2014. године локална самоуправа је преузела обавезу управљањем сеоским гробљима. Раније су се о гробљима старали Савети месних заједница.

Неки Савети су тај посао радили боље, неки нешто лошије, у сваком случају сада се овом темом бави локална самоуправа и у наредном периоду она ће уложити значајна средства у уређење свих гробаља, изјавио је начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић.

Ljubišić i Šimić"Управљање сеоским гробљима је сада у надлежности локалне самоуправе, тј. ЈП "Комуналац" и ми ћемо на један плански и стратешки начин уложити средства у уређење истих. Данас је први корак и на гробљу у Хртковцима се одвијају радови на постављању заштитне ограде у дужини од 80 метара. Уређује се паркинг испред гробља, површине 500 метара квадратних, а такође биће урађено и 55 нових гробних места", казао је начелник Љубишић.

Вредност радова је око 1.200.000 динара, а средства су обезбедили Општина Рума и ЈП "Комуналац". Председник МЗ Хртковци Томислав Шимић сматра да ће мештани Хртковаца бити задовољни овим радовима, јер су они били неопходни.

"Ово су тренутно били најпотребнији радови. На једном делу гробља није било ограде и имали смо због тога низ проблема. Општина нам је већ помогла у уређењу стаза, а сада са завршетком радова на огради и паркингу добићемо један пристојан, уређен простор, примерен сеоском гробљу", рекао је Шимић.

Након завршетка радову у Хртковицима у наредном периоду уследиће радови и на другим сеоским гробљима у Општини Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001