Успех младих савате бораца

величина слова

18. октовар 2016.

SavateДва борца Савате бокс клуба "Рума" представљали су Србију на међународном такмичењу "Кроација Опен", које је одржано у Вараждину 15.10.2016. године.
Алекса Станишић
је у категорији до 60кг освојио златну медаљу, док се Никола Ракић,у конкуренцији до 65кг,окитио сребрном медаљом.
Наши спортисти су ове године већ наступили на државном првенству у Сенти
, где су остварили исти резултат, затим на првенству Војводине где су обојица освојили златне медаље, а након Вараждина очекује их у недељу у Обреновцу КУП Србије у саватеу и од њих очекујемо нове медаље.

Поред њих наступиће и њихове колеге из Савате бокс клуба "Рума", клуба који је првак Војводине у пионирској конкуренцији за ову годину.

Никола и Алекса су у јулу имали припреме у трајању 10 дана у Врднику заједно са репрезентацијом Србије у саватеу и као млади перспективни спортисти са својим клупским колегама представљају будућност румскогсавате клуба и спорта.
Покровитељи наступа наших спортиста су Министарстсво омладине и спорта, Општина Рума и Савез Спортова Општине Рума.
Са њима је путовао тренер Миодраг Ракић
, који је у Вараждину имао разговоре око организације Балканског Првенства у саватеу 2017. године, чији ће Рума бити домаћин у мају месецу. Посебно је важно да након балканског првенства седиште Балканског комитета у саватеу ће наредне две године бити управо у Руми, одакле ће се организоватисве активности у саватеу на Балкану.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001