Општинско веће - матична подручја у Општини Рума и новчане помоћи

величина слова

7. октобар 2016.

Sednica VećaОдлука о матичним подручјима на територији Општине Рума нашла се данас на дневном реду Х седнице Општинског већа. Новом Одлуком, која се усклађује са Законом о матичним књигама, предвиђена је подела територије Општине Рума на укупно шест матичних подручја.

Матична подручја за које се воде матичне књиге на територији Општине Рума су:

­-матично подручје Рума, које чине насељенa места: Рума, Краљевци и Добринци;

­-матично подручје Вогањ, које чине насељена места: Вогањ, Стејановци и Павловци;

­-матично подручје Платичево, које чине насељена места: Платичево и Витојевци;

­-матично подручје Хртковци, које чине насељена места Хртковци, Буђановци и Никинци;

­-матично подручје Кленак, које чине насељена места Кленак и Грабовци;

­-матично подручје Путинци, које чине насељена места Путинци, Мали Радинци, Жарковац и Доњи Петровци.

"По препоруци Министарства државне управе и локалне самоуправе смањили смо број матичних подручја. При избору матичних подручја смо се руководили критеријумима Министарства. Усвојени Предлог Одлуке ћемо доставити Министарству државне управе и локалне самоуправе ради прибављања Мишљења Министарства. Након добијања позитивног Мишљења, Предлог Одлуке потребно је упутити Скупштини Општине Рума на коначно усвајање. Одлука ће ступити на снагу 1. јануара 2017. године", изјавио је начелник Општинске управе Душан Љубишић.

Веће је позитивно одговорило на захтеве за финансијску помоћ Боћарског клуба "Далматинац", Кинолошког друштва "Рума" и Наде Видовић из Доњих Петроваца.

БК "Далматинац" је одобрена помоћ у износу од 40.000 динара за трошкове организације међународне боћарске манифестације "Жене у акцији". КД "Рума" је за организовање III специјализоване изложбе паса расе "немачки овчар" финансијски подржано са 100.000 динара. За радове на оронулом стамбеном објекту Нади Видовић је одобрена помоћ у износу од 50.000 динара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001