Инвестициона политика и економска стабилност пресудни за напредак Општине Рума

величина слова

5. октобар 2016.

Aleksandar MartinovicУ Општини Рума се изводе радови на изградњи неколико нових производних погона. У току су радови у индустријској зони "Румска петља" на изградњи фабрике нудли непалског инвеститора "Cinnovatioн group". Према бизнис плану планирано је да та компанија запосли 409 радника. У поменутој индустријској зони и једна домаћа фирма је почела са изградњом нове хале, а реч је о компанији "Румекон" из Руме. Своје капацитете проширује и компанија "Хачинсон", па ће се у Руми у догледно време, поред црева за расхладне уређаје, производити и црева за гориво.

Све су то добри показатељи да се Рума налази на добром путу, оценио је народни посланик и одборник у румском скупштинском сазиву др Александар Мартиновић.

"Оно што је потребно не само грађанима Руме, него и свим грађанима Војводине и Србије су нове инвестиције и нова радна места. Општина Рума следи политику Владе Републике Србије и свесни смо да без отварања нових радних места нема бољег живота за наше грађане. Та политика које смо водили претходне две године у 2016. години даје резултате. Далеко је више новца у румском општинском буџету, посебно по основу пореза на зараде. На рачуну Општине Рума сваки дан је 80, 90, 100 или више милиона динара. Рума ником ништа не дугује, обавезе се измирују на дневном нивоу", изјавио је Мартиновић.

Он је нагласио и да таква економска политика не би била могућа без подршке Владе Републике Србије, али и додао да је сада успостављена далеко боља сарадња са Владом АП Војводине. Мартиновић се осврнуо и на плате у новоотвореним компанијама.

"Плате у свим компанијама које су, у протекле две године, почеле са радом у румској општини су веома солидне. Од тих плата може да се живи. Не кажем да су превисоке, али су солидне и далеко веће од републичког просека. Рад у кинеско - данској фабрици меморијске пене или "Хачинсону" није сам по себи тежак, јер већи део посла обављају машине, али је потребна квалификована радна снага, која уме да управља тим машинама", рекао је Мартиновић и изразио наду да ће реформа образовног система припремити ученике за запослење одмах након завршетка школовања.

"Завршетком школовања не завршава се и процес образовања и усавршавања, јер нове технологије сталну пристижу и морамо ићи у корак са технолошким достигнућима. Оно што је свакако нашој земљи неопходно је дуални образовни систем о коме се толико прича. До пре неколико година били смо у проблему јер није било инвестиција, а сада је обрнута ситуација има инвестиција и простора да се људи запосле, али немамо довољно квалификоване радне снаге. Теоријска настава у техничким, пољопривредним и сличним школама није довољна. Држава али и саме школе мораће много више пажње да поклоне практичној настави и стицању практичних знања и вештина. Потрудићемо се да се у Техничкој школи у Руми отворе нова одељења која ће школовати ученике тако да они одмах по завршетку средње школе буду стручно оспособљени да почну да раде", поручио је Мартиновић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001