Дечија недеља у Руми

величина слова

4. октобар 2016.

Decija nedeljaСваке прве седмице у октобру традиционално се обележава Дечија недеља, а циљ је скретање пажње јавности на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву и локалној заједници, на права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење својих потенцијала.
Овогодишњи слоган је "Нећу да бригам хоћу да се играм", а Дечија недеља се у румској општини обележава у свим школама низом креативних манифестација.

Као и претходних година и Градска библиотека "Атанасије Стојковић" је узела активно учешће у прослави Дечије недеље и прешколцима и ђацима првацима је данас у Културном центру даровала поклон представу "Црвенкапа", у изведби Пан театра из Београда.

Поред представе свим предшколцима и ђацима првацима су подељене бесплатне чланске карте Градске библитеке "Атанасије Стојковић".

У име локалне самоуправе Дечију недељу је малишанима честитала заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић.

"Похвалила бих праксу Градске библиотеке, јер је врло важно да децу у најранијем узрасту упутимо у чаробни свет књиге. Без обзира на доступност литературе и других садржаја путем интернета сигурна сам да је књига нешто што треба да обележи детињство", рекла је Марија Стојчевић.

Градска библитека "Атанасије Стојковић" је данас добила близу 1.000 нових чланова и сви ће они до завршетка основне школе бити бесплатно учлањени и моћи ће да користе богати књижевни фонд ове установе.

У току Дечије недеље планиран је и Дан отворених врата када ће малишани имати прилике да посете и Градску кућу.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001