Одржана IX седница Општинског већа

величина слова

30. септембар 2016.

SednicaНа данашњој седници Општинског већа усвојено је неколико одлука које детаљније регулишу област јавног превоза у Општини Рума.

Подршку већника су добиле следеће одлуке: Одлука о одређивању линија у јавном градском и приградском саобраћају на територији Општине Рума; Одлука о одређивању тарифа и цена возних карата за превоз на линијама у јавном градском и приградском саобраћају на територији Општине Рума; Одлука о одређивању аутобуских стајалишта на територији Општине Рума.

Тарифе и цене возних карата нису мењане и реч је о износима који су на снази већ неколико година уназад. Одлуком о одређивању линија у јавном градском и приградском саобраћају дефинисано је седам линија у приградском и једна у градском саобраћају. Одлуком о аутобуским стајилиштима иста су усклађена са аутобуским линијама.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић је рекао да су све одлуке донете у интересу што квалитетнијег јавног превоза на територији Општине Рума, али и да је њихово усвајање неопходно како би се према ресорном министарству упутио консециони акт.

Подсетимо, локална самоуправа је покренула процедуру о спровођењу јавног-приватног партнерства о поверавању послова јавног превоза на територији Општине Рума. Начелник Љубишић је изразио наду да ће тендерске процедуре око избора најбољег превозника, коме ће се поверити јавни превоз на територији Општине Рума, завршити у јануару.

У складу са законском обавезом у вези инспекцијског надзора на данашњој седници је формирана Комисија за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности Општине Рума.

"Задатак Комисије биће да координира рад инспекцијских служби и да даје сагласност на њихове планове рада. Такође, комисија ће имати увид у рад служби и на тај начин ће се пратити и квалитет рада", закључио је Љубишић.

Веће је усвојило и Решење о стављању ван снаге Решење Општинског већа Општине Рума посл.бр. 06-67-20/2016-II од 20.09.2016. године.

На једној од предходних седница Већа одбијена је жалба Милана Павловића на Решење о искључењу са система даљинског грејања, јер је документација из ЈП "Стамбено" указивала да корисник није измирио своја дуговања према јавном предузећу и самим тим није успунио услове за искључење са система грејања. У међувремену је стигла допуна документације из "Стамбеног" на основу које се види да је направљена грешка и да је корисник редовно измиривао своје обавезе. Грешка је на данашњој седници исправљена, а председник Општине Рума Слађан Манчић упутио је Павловићу јавно извињење.

"Желео бих да се извиним у име Општине Рума и ЈП "Стамбено" господину Милану Павловићу. Из јавног предузећа су нам доставили погрешан салдо по коме је корисник имао велики дуг, међутим, дошло је до грешке и истина је да је господин Павловић редовни платиша који је испунио све услове да се искључи са система даљинског грејања, што смо му сада и омогућили. Још једном се извињавамо због евентуалних непријатности, а свакако ћемо анализирати и како је дошло до грешке да нам се овакви пропусти више не би поновили", поручио је Манчић.

Усвојен је и Предлог Одлуке о давању сагласности на Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Општинској управи Општине Рума, а радно место "возач" је умањено за једног извршиоца.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001