Радови у улици 23. октобар у Кленку

величина слова

28. септембар 2016.

Obilazak radovaУ оквиру редовног одржавања путне инфраструктуре на територији Општине Рума данас су почели радови на асфалирању улице 23. октобар у Кленку.

Прометна улица 23. октобра је једна од главних саобраћајница у Кленку која води у центар села, а почетак радова су данас обишли председник Општине Рума Слађан Манчић, народни посланик др Александар Мартиновић и директорица "Дирекције за изградњу Руме" Владислава Стаменовић.

Након завршених радова на приступним путевима селу и асфалтирању Мачванске улице указала се потреба да се новим слојем асфалта пресвуче и улица 23. октобар, казала је директорица "Дирекције за изградњу Руме" Владислава Стаменовић.

"Добра путна инфраструктура није само важна за подизање квалитета живота мештана Кленка већ је она предуслов за повећање безбедности у саобраћају. Ово је само једна у низу улица коју смо уредили ове године, а поред асфалтирања и пресвлачења улица, радимо и на банкинама, на крпљењу ударних рупа, крчењу шибља уз коловозе и на набавци недостајућих саобраћајних знакова", изјавила је Владислава Стаменовић.

Председник Општине Рума Слађан Манчић истиче да је ове године издвојено око 50 милиона динара за одржавање путне инфраструктуре у румској општини.

"Вредност радова у овој улици је конкретно 5,5 милиона динара. Ми смо обећали грађанима да ћемо наставити са улагањима у путну инфраструктуру и то обећање испуњавамо. Асфалтирали смо и санирали многе улице у како у селима тако и у самом граду. 10. октобра отварамо тендер за радове у улици Вељка Дугошевића у Руми. Тај посао је вредан 34 милиона динара и финансирамо га исто из нашег буџета, али са друге позиције. Све нам то омогућава добар прилив средстава у општински буџет", поручио је Манчић.

Народни посланик и одборник у румском скупштинском сазиву др Александар Мартиновић је похвалио напоре локалне самоуправе да реализује крупне инвестиционе пројекте који су од великог значаја за подизање стандарда грађана.

"Извештај о буџету јасно указује да се у Руми ради добро. Захваљујући отварању нових радних места и повећаном приливу средстава по основу пореза на зараде, румска локална самоуправа је у могућности да реализује крупне инвестиције из сопствених средстава. У Руми се не ради само уочи избора, као што је то најчешће случај. Грађевинска сезона ће бити искоришћена до краја и верујем да ће се сви зацртани пројекти комуналне инфраструктуре бити реализовати до краја године", казао је Мартиновић.

Дужина улице је 730 метара, а ширина коловоза биће 5 метара. Извођач радова је фирма "Катаго".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001