Одржана VII седница Општинског већа

величина слова

20. септембар 2016.

Opštinsko većeИзвештај о извршењу Одлуке о буџету Општине Рума за период 01.01. до 30.06.2016. године, који се данас нашао пред члановима Већа, јасан је показатељ да се Општина Рума развија и да су бенефити новоотворених радних места у привредном сектору већ видљиви, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Извештај о буџету показао је значај отварања нових радних места, јер се по основу пореза на зараде у буџет слило 14 милиона динара више у односу на претходну годину. Тај тренд ће се наставити и у наредном периоду. Постоје инвеститори са којима су преговори у завршној фази који желе да купе земљиште у радним зонама и почну са изградњом производних погона. Општина се није задуживала, све доспеле обавезе измирујемо истог дана, водимо једну стабилну буџетску политику и то се види и у полугодишњем Извештају", изјавио је председник Манчић.

У периоду од 1. јануара до 30. јуна ове године укупно остварени приходи и примања износе 736.744.292,35 динара што је 36,34% укупно планираних прихода. Расходи износе 677.866.423,81 динара што је 33,44% укупно планираних расхода и издатака у 2016. години.

Поред полугодишњег Извештаја чланови Већа су усвојили и Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума за 2016. годину.

Sednica većaЈедан од главних разлога за II ребаланс је повећање масе средстава за плате у УПВО "Полетарац" за 3.650.000  динара. Повећање масе зараде је проузроковано отварањем нових васпитних група и за те потребе додатним ангажовањем радника. За повећање масе зарада сагласност је претходно дало Министарство финансија.

Председник Манчић је напоменуо да је на листи чекања око 85 деце, али да ће се отварањем нових васпитних група та бројка преполовити. Он је изразио наду да листи чекања наредне године неће бити и да ће проширење капацитета омогућити свој деци похађање УПВО "Полетарац".

Веће је одобрило и неколико новчаних помоћи. ФК "Партизан" из Витојеваца ће добити 100.000 динара за регулисање трошкова такмичења; Организација фудбалских судија Рума-Ириг 30.000 динара за куповину опреме за унапређење рада фудбалских судија; Савез спортова Општине Рума 100.000 динара за трошкове финала Купа на територији Општине Рума; Ловачко удружење "Зец" 50.000 динара за традиционалну ловачку манифестацију "Шицара"; Савез инвалида рада из Руме 20.000 динара за функционисање Удружења.

Новчану помоћ за лечење од по 30.000 динара су добили Никола Јеремић из Буђановаца и Богдан Аврамовић из Руме.

Жалбe Будимир Душка из Руме на Решењe Комисије за доделу помоћи у грађевинском материјалу породицама избеглица на територији Општине Рума и Лилић Драгомира из Руме изјављене на Решење комуналног инспектора бр. 355-359/2016 од 04.07.2016. године су одбијене.

Веће је разматрало и 16 жалби на Решења ЈП "Стамбено", Рума којим се одбијају захтеви за искључење са система даљинског грејања.

15 од 16 жалби су освојене. Веће је усвојило жалбе: Душка Радојева, Љубомира Стојшића, Звездане Титин, Миривојке Тривуновић, Нинка и Руже Грујић, Драгана Латиновића, Миодрага Родића, Бранка Матића, Марије Шевкушић, Стаке Анђелић, Стеве Човића, Бранислава Трнинића, Бојане Марковић, Стојана и Верице Поповић и Зорице Миличевић.

Жалба Милана Павловића је одбијена, јер он није измирио своја дуговања према ЈП "Стамбено".

Све четири жалбе на Решења Одељења за локалне јавне приходе Општине Рума су одбијене. Одбојене су жалбе "Недељковић месаре" ДОО Сремска Митровица, "Земљорадничке задруге Вогањ", "Joker games" ДОО из Београда и ДОО "АГРО АРМ" из Земуна.

Босиљка Ђурђевић дипломирана правница из Шапца именована је на данашњој седници за заменицу Општинског правобраниоца Општине Рума. Она је именована на период од пет година.

Једногласно је изгласана и Одлука о јавном превозу путника на територији Општине Рума. Одлука се разликује у односу на претходну само у задњем члану, по коме ће уместо 8 дана након дана објављивања у "Службеном гласнику" Одлука ступити на снагу наредног дана од објављивању у "Службеног гласнику".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001