Атеље 212 "Пијани" - субота, 1.октобар

величина слова

12. септембар 2016.

PlakatСубота, 1. октобар у 20.00 часова - велика дворана КЦ-а
Цена улазнице – 700 динара

Атеље 212, Београд
Иван Вирипаев "Пијани"
- филозофска комедија -

Режија: Борис Лијешевић
Играју: Марта Бјелица, Небојша Илић, Јелена Ђокић, Исидора Минић, Бојан Жировић, Светозар Цветковић, Дара Џокић, Ненад Ћирић, Бранислав Трифуновић...

Победник Стеријиног позорја 2016.

Најновија драма једног од тренутно најизвођенијих руских и европских савремених драмских писаца Ивана Вирипаева, "Пијани", смештена је негде на Западу, у неком од данашњих велеграда, где је 14 ликова (банкари, менаџери, добростојећи слој савремених технократа и интелектуалаца, плус једна проститутка), због различитих разлога и повода, пијано. Међутим, то пијанство је само маска, преко које они могу да се осмеле и кажу истине које чак ни сами себи не смеју трезни да признају, истине које откривају колико бесмислено, ништавно и подло живе. У том „колективном монологу“ неки од њих ипак долазе до сазнања, да на свету постоји и нешто друго, нешто због чега вреди живети, а то су љубав и нада.

"Пијани" садрже у себи опомену и позив свима нама да се више не бојимо и да се коначно препустимо животу – да престанемо да се плашимо, да волимо, да опраштамо, да мењамо себе и свет око себе. "Пијани" су филозофска комедија о откривању и самоспознаји.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001