Нови бунари за квалитетније водоснабдевање

величина слова

9. септембар 2016.

Bunar na Fišerovom salašuГрађани Општине Рума имаће и у будућности квалитетно водоснабдевање. ЈП "Водовод" је ове године, уз помоћ Општине Рума и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, избушио два нова бунара, чији експлоатациони период може бити и преко 35 година.

Први бунар је избушен у Јарку половином јуна, док је пре неколико дана завршен и бунар на Фишеровом салашу у близини фабрике воде.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је, са директором ЈП "Водовод" Слободаном Станићем и директорицом "Дирекције за изградњу Руме" Владиславом Стаменовић, данас обишао новоизбушени бунар на Фишеровом салашу.

Bunar na Fišerovom salašu"Бушење два бунара је значајна ствар за грађане наше општине. Ово је јасан показатељ да ЈП "Водовод" на време размишља о водоснабдевању у будућности. Први избушени бунар у Јарку је већ у фази опремања од стране "Водовода", а верујем да ће ускоро и нови бити приведен намени. Поред Руме "Водовод" снабдева и Општину Ириг, али и фабрике у радним зонама и сада ће сви они имати још квалитетније водоснабдевање", изјавио је председник Манчић.

Бунар на Фишеровом салашу је вредан близу 10 милиона динара од чека је око 6,7 милиона издвојио Покрајински секретаријат, а остатак, нешто преко 3 милиона, Општина Рума. За опремање бунара ће бити потребно још додатних 3 милиона динара које ће издвојити ЈП "Водовод".

Slobodan Stanić"Нови бунар има капацитет од 18 литара у секунди, а бунар на изворишту у Јарку има издашност до 50 л/с. План је да почетком новембра месеца оба бунара пустимо у функцију. Опремање финансира "Водовод" из сопствених средстава и за ова два бунара је планирано по три милиона динара. Опремање бунара у Јарку је већ почело. Иначе, вредност тог бунара са опремањем је око 10 милиона динара", казао је директор "Водовода" Слободан Станић и напоменуо да ће предузеће настојати да, пре две године, избушени бунар у Грабовцима опреми до краја године.

Станић је истакао да је у плану стављање у погон још једног бунара поред фабрике воде "Фишеров салаш" и да би ти бунари, са капацитетом од око 36л/с, у потпуности подмирили индустријске потребе у радним зонама. То значи и да би сва вода из новог бунара на изворишту у Јарку ишла ка грађанима Руме и Ирига.

Поступак јавне набавке за бушење бунара спровела је "Дирекција за изградњу Руме".

"Најповољнији понуђач је била фирма "Хидро опрема доо" из Шапца. Изградња бунара је почела 20. августа и важно је напоменути да је цео посао завршен пре рока", истакла је директорица "Дирекције за изградњу Руме" Владислава Стаменовић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001