Нова тартан стаза за квалитетнији тренинг румских атлетичара

величина слова

6. септембар 2016.

RumaОпштина Рума је, у односу на претходне године, издвојила знатно већа средства за улагање у спорт.

Новина је да је, поред средстава за рад клубова и средстава за финансирање термина за тренинге, локална самоуправа  обезбедила значајна финансијска улагања у унапређење спортске инфраструктуре.

Реализација пројеката из домена унапређења спортске инфраструктуре је почела, а боље услове за тренинг од ове седмице имаће спортисти Атлетског клуба "Рума".

Наиме, Општина Рума је издвојила је 600.000 динара за изливање тартан стазе у дворишту Техничке и Пољопривредне школе, где Атлетски клуб "Рума" одржава своје тренинге.

TartanДиректорица "Дирекције за изградњу Руме" Владислава Стаменовић истиче да је ово само један у низу пројеката који ће уследити на унапређењу спортске инфраструктуре у нашој општини.

"Спорт је веома битан и важно је деци створити ваљане услове за бављење спортским активностима. Ми ћемо врло брзо почети са реализацијом још неколико пројеката, а поред спорта поклонићемо пажњу и рекреацији па ће Рума ускоро добити нову трим стазу у Борковцу и теретану на отвореном у парку код ОШ "Вељко Дугошевић", изјавила је директорица Стаменовић.

Aleksandar BundaloИзливена тартан стаза је дуга 60 метара(за спринт), а урађено је и 20 метара зауставног дела и јама за песак.

Извођач радова је АБ Плеј спорт ДОО из Београда.

Атлетичар АК "Рума" и члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало напомиње да је тартан стаза постављена на месту где је некад била стаза од шљаке и да ће је поред атлетичара користити и ученици две средње школе.

"Након 32. године постојања АК "Рума" је добио тартан стазу што је обрадовало све спортисте који овде тренирају. Дугујемо велику захвалност локалној самоуправи председнику Општине Рума Слађану Манчићу, као и многим спонзорима који су нам помогли да стазу припремимо за ове радове. АК "Рума" је добио и тартан подлогу у ролнама од Атлетског савеза Србије и та донација биће искоришћена да се постави још једна стаза од 200 метара, такође у склопу дворишта Техничке школе. Са том стазом ми ћемо заокружити један тренажни центар, који ће омогућити знатно квалитетнији тренинг за спортисте и бољи развој за младе и талентоване атлетичаре. Стазе ће користити и ученици Техничке и Пољопривредне школе за наставу физичког васпитања", рекао је Бундало.

Радови на новој стази би требали да се окончају за око месец дана.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001