Почео Сајам меда "Рума 2016"

величина слова

2. септембар 2016.

Sajam meda12. Сајам меда са регионалним саветовањем пчелара почео је данас и трајаће до недеље 4. септебра.

У питању је традиционална манифестација коју организује Друштво пчелара "Никола Милеуснић" из Руме.

Поред изложбе пчелињих производа на Градском тргу, која се одржава сваке године у нашем граду још од 1986. године, биће уприличено и братимљење четири пчеларска друштва из Руме, Шапца, Ваљева и Брчког.

За суботу је заказано свечано отварање у 10 часова, док је регионално саветовање на тему "Пчелиње паше" у 12 часова у Културном центру Рума. Еминентни предавачи су Рајко Пејановић и Драгорад Ковачевић.

Станимир Јаворац председник Друштва пчелара "Никола Милеуснић" сматра да је едукативни карактер Сајма меда један од највећих бенефита манифестације.

"Сајам меда са регионалним саветовањем је најбољи начин да се помогне младим пчеларима, да они размене мишљења и искуства са искуснијим колегама и уђу у тајне пчеларства. Такође, манифестација има за циљ и да едукује грађане лековитим својствима пчелињих производа. 2004. године када смо почели са овом манифестацијом, осим меда и воска, већина грађана није ни знала за остале важне пчелиње производе као што су матични млеч, мешавине полена, меда и прополиса, ракија медовача", казао је Јаворац.

Покровитељ манифестације је Општина Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001