Школе у румској општини спремне за 1. септембар

величина слова

31. август 2016.

Aktiv direktoraСедница Актива директора основних и средњих школа Општине Рума одржана је данас у ОШ "Змај Јова Јовановић" у Руми.

На седници се говорило о предстојећој школској години, али је дискутовано и о кадровским питањима и евентуалним технолошким вишковима.

"Заједнички ћемо решити проблем технолошких вишкова, јер је и ове године, као и претходних остало слободних места у школским клупама у средњим школама. Међутим, скоро сам сигуран да нико стално запослен неће остати без посла и норме. Морам напоменути да смо у припреми нове школске године имали велику подршку Општине Рума и Министарства просвете, који су и ове године за социјално угружену децу обезбедили бесплатне уџбенике", изјавио је председник Актива директора основних и средњих школа Зоран Дробац.

Zoran DrobacДробац је такође, искористио прилику да ђацима првацима пожели срећан полазак у школу и много успеха, а родитељима да поручи да не брину, јер су им деца у сигурним рукама.

"Змајеву" школу су данас посетили и заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић и шеф Одељења за друштвене делатности Светислав Дамјанчук.

Они су том приликом свим основним школама уручили пригодне поклоне за ђаке прваке.

 

Marija Stojcević"Све је спремно за почетак нове школске године у нашој општини. Ове године у први разред креће 455 ђака и за њих ће сутра бити припремљена посебна, топла добродошлица. Општина Рума је и ове године обезбедила поклон пакете са основним школским прибором, који ће, надам се, као и ранијих година обрадовати прваке. Општина је за ту намену издвојила око 300.000 динара. Пожелала бих свим школарцима пуно успеха у наредној школској години, да вредно и марљиво уче, али и да се друже, играју и склапају пријатељства, да уживају током школовања, јер је то најлепши и најбезбрижнији период у животу", казала је Марија Стојчевић.

Општина Рума је за школску 2016/17. издвојила 4.200.000 динара за набавку бесплатних уџбеника које ће добити социјално угрожена деца, као и близанци, тројке и четворке. Министарство просвете обезбедило је уџбенике за децу чији су родитељи корисници социјалне новчане помоћи.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001