АНИП ''Бранко Радичевић'' на интернационалном фестивалу фолклора

величина слова

23. август 2016.

Као и сваке године у периоду летњег распуста извођачки састав АНИП-а “Бранко Радичевић” упутио се на међународни фестивал фолклора. Овог пута је у питању Интернационални фестивал фолклора на Сицилији. Фестивал под називом “Сиканиа арт фолк 2016” окупио је више фолклорних група из других земаља, те су поред АНИП-а “Бранко Радичевић” учествовале и групе из Бугарске, Пољске и Мексика, као и доста домаћих група.

За време боравка на Сицилији румљани су имали прилику да се свако вече у другом месту представе публици. Посетили су Фавару, Ђанкаксио Јополо, Сан Анђело Муксаро, Вале Деи Темпли, Виларосу, Кастелетемпли, Сан Биађо Платани, Петралиа Сопрана и др.

 

Занимљиво је да је ово прва посета АНИП-а Сицилији и засигурно ће се дуго памтити међу учесницима овог фестивала. До сада најдуже учешће на неком од интернационалних фестивала, тачније од 1. - 18. августа.

Румљани су се припремали дуго за овај фестивал и представљали се сицилијанској публици са играма Срема, Баната, Косовског поморавља, Босилеграда и Топлице. Цео програм био је праћен богатим репертоаром народних песама и мелодијама у изведби Народног окестра. Не дешава се први пут, али је битно поменути да је Народни оркестар АНИП-а проглашен за најбољи оркестар фестивала.

Још једно богато искуство са собом носе сви чланови Извођачког састава АНИП-а са великог фестивала, мноштво познанстава, упознавање других култура, начина живота и међусобног поштовања у мору различитости.

Свако учешће на интернационалном фестивалу је велик мотив за фолклорне ансамбле који су најбољи амбасодори културе и који са поносом носе име свог града, државе одакле долазе. То је награда за бесконачне сате проведене на пробама, концертима и осталим манифестацијама.  

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001