Одржана 18. седница Социјално-економског савета

величина слова

15. август 2016.

Sastanak SES-aУ Градској кући у Руми данас je одржана 18. седница Социјално - економског савета. На седници је изабран нови председник Савета, који ће ту дужност обављати наредних годину дана.

Уместо представника послодаваца Душана Абаџина, Саветом ће председавати начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић. Подсетимо, на месту председника Социјално - економског савета једном годишње године се ротирају представници синдиката, послодаваца и локалне самоуправе.
Нови председник Социјално - економског савета Душан Љубишић је истакао да се на седницама Савета редовно размењују информације које су веома значајне за локалну самоуправу.

"Из прве руке смо обавештени о синдикалним активностима и дешавањима у привредном сектору. Када све те информације дођу на једно место за последицу имамо и бољи рад локалне самоуправе и послодаваца, као и боље синдикално организовање", рекао је Љубишић.

Načelnik LjubišićНа данашњој седници разматран је и Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци 2016. године и том приликом утврђени су јасни показатиљи да се у Општини Рума ради добро, сматра Љубишић.

"Од пореза на зараде у првих шест месеци ове године приходовано је 244 милиона динара. То је повећање у односу на 2015 годину, када смо имали приход од 230 милиона, док је у првој половини 2014. године он износио 217 милиона динара. Дакле, имамо раст прихода који добијамо од пореза на зараде и то је директан ефекат отварања нових производних погона у нашој општини. Морам споменути да смо током рационализације имали и доста отпуштања у јавном сектору, али свеукупно то није умањило тренд повећаног запошљавања и о томе сведоче цифре у извештају", закључио је Љубишић.

Представник синдиката у Социјално - економском савету Драго Тешић указује да и сама чињеница да је одржано 18 седница говори о томе колико озбиљно ради Социјално - економски савет и колико му је стало до правог социјалног дијалога у Општини Рума. На данашњем заседању анализирана су и последња привредна кретања у Општини Рума, а дискутовано је и о инвестиционој политици.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001