До краја године посао за 166 радника у прехрамбеној индустрији

величина слова

10. август 2016.

Slađan MančićНаредне седмице почињу радови на изградњи фабрике "Cinnovation group", која ће у радној зони "Румска петља" производити нудле, супе и друге врсте тестенина. Председник Општине Рума Слађан Манчић је прошле седмице одржао састанак са представницима ове непалске компаније на којем му је потврђено да ће ускоро кренути и прва запошљавања. Подсетимо, вредност инвестиције је процењена на 8.5 милиона евра, а у наредне три године инвестиције ће износити нешто преко 13 милиона евра. У овој фабрици радиће 409 радника.

"Челни људи из непалске компаније за производњу тестенина су ми предочили да је почетак радова на изградњи фабрике планиран за 15. август. Без обзира што је завршетак изградње фабрике пројектован за фебруар 2017. године, ова компанија већ од септембра почиње са пријемом радника. Непалски инвеститор је обавезан уговором да до краја 2016. године запосли 166 радника и они ће то испоштовати, јер је то један од услова за добијање субвенција од Владе Србије. То је веома добра вест за све грађане наше општине, али ускоро ће се отворити и нова радна места у другим фабрикама", поручио је Манчић.

Компанија "Хачинсон", која од ове године послује у Општини Рума, планира ускоро отварање новог производног погона у нашем граду. Пре неколико дана из компаније "Хачинсон" је нова група радника отишла у Пољску на обуку.

Hačinson"Француски инвеститор заиста не губи време. Драго нам је што брзо запошљавају раднике. Они су били у обавези да до краја 2017. године запосле 200 људи, међутим, за првих седам месеци рада компаније у Руми већ је запослено преко 200 радника. Буквално сваки викенд једна група људи одлази у Пољску на обуку. Оно што је још битније они су већ почели изградњу друге фабрике. Новој фабрици није потребан пречистач, ради на потпуно другој технологији зато верујем у брз завршетак и тог пројекта. Посао у новој фабрици ће добити 400 људи", изјавио је први човек румске општине.

Општина Рума је на конкурсу код Министарства привреде добила 19,8 милиона динара за опремање "Румске петље". Учешће Општине Рума је 50 одсто тако да ће скоро 40 милиона динара бити издвојено за инфраструктурно опремање радне зоне.

"Након спроведеног поступка јавне набавке и избора извођача радова кренуће изградња канализације на "Румској петљи", што ће свакако повећати атрактивност зоне, за коју и сада влада велико интересовање", закључио је Манчић.

У Градској кући воде се разговори са још неколико потенцијалних инвеститора, који поред сузбијања стопе незапослености могу обогатити и туристичку понуду града.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001