Престолонаследник Александар и принцеза Катарина Карађорђевић посетили Руму

величина слова

5. август 2016.

Predsednik Mančić sa kraljevskim parom, princom Aleksandrom i princezom KatarinomЊихова краљевска височанства, престолонаследник Александар и принцеза Катарина Карађорђевић посетили су данас Градску кућу у Руми. Повод је хуманитарна акција принцезе Катарине која је овом приликом донирала пакете за децу десет социјално угрожених породица са територије наше општине.

Председник општине Рума, Слађан Манчић, изразио је задовољство што је краљевска породица посетила Руму. „Желим да захвалим њиховом височанству, престолонаследнику Александру и принцези Катарини што су данас посетили наш град. Повод је хуманитарна акција принцезе Катарине и ја им од свег срца захваљујем на томе, на хуманитарном раду којим показују да и краљевска породица мисли о грађанима Србије, превасходно о социјално угроженим породицама. Десет породица са територије наше општине ће добити ове пакете која ће им у овим тешким временима свакако добро доћи. У сваком моменту краљевска породица је добродошла и ми ћемо се трудити да се осећају као код своје куће и да будемо добри домаћини. Хвала им за све што чине за наш народ. Захваљујем се и Европској комисији која кроз канцеларију за смањење сиромаштва послује и на територији наше општине и такође помаже помаже породицама“, рекао је председник Манчић.

Његово височанство, престолонаследник Александар Карађорђевић, захвалио се за топлу добродошлицу. „Моја супруга и ја желимо да помогнемо нашем народу. Организујемо добротворне пријеме у иностранству. Били смо у Чикагу, Торонту, Њујорку, ускоро ћемо у Детроит. У питању је фондација Lifeline у иностранству и фондација принцезе Катарине у Србији. Врло је важно да наша дијаспора не заборави отаџбину и да зна каква је ситуација у нашој земљи. Дошли смо данас у Руму, врло важан град, да донесемо неколико поклона за децу“, рекао је престолонаследник Александар.

„Веома нам је важно што смо данас овде. Нама је у интересу да знамо како живи наш народ. Живот је кратак и врло је важно да породице добро живе, да имају децу која могу да се школују, иду на факултет и касније да се запосле. Наш циљ је данас да видимо како живе наше породице и да видимо како можемо више да помогнемо. Бавимо се хуманитарним радом у иностранству и дијаспора је спремна да помогне. Људи у Србији треба да имају све као и остале европске државе, добре болнице, добре школе... У нашим срцима је да бринемо за наш народ и увек смо спремни да помогнемо“, изјавила је принцеза Катарина.

Овом приликом председник Скупштине општине Рума, Стеван Ковачевић, поклонио је принцези две књиге, „Невероватна Србија“ и „Знаменити Румљани“, а председник општине Рума, Слађан Манчић поклонио је принцу виљамовку са грбом Руме.

 

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001