Кадети Србије се у Руми припремају за Европско првенство

величина слова

1. август 2016.

Kadeti u RumiМушка рукометна кадетска репрезентација Србије почела је у петак 29. јула припреме за предстојеће Европско првенство, које се одржава у Хрватској, од 11. до 21. августа.

Први део припрема најбољи млади играчи, рођени 1998. године, одрађују у Руми и биће у нашем граду до 3. августа.

Тренери Ненад Максић и Александар Савић су се определили за 18 играча од којих ће 17 путовати на Европско првенство. На списку репрезентације је и један рукометаш из наше општине, Марко Дошен члан шабачке "Металопластике" и дојучерашњи играч хртковачке "Слоге".

Припреме кадетске репрезентације Србије финансијски је подржала и Општина Рума. Из општинског буџета издвојено је 100.000 динара за суфинансирање боравка у Руми.

Тренер Србије и бивши прослављени репрезентативац Ненад Максић сматра да би и друге локалне самоуправе требале да следе пример Општине Руме и помогну млађе селекције.

Spisak reprezentativaca"Феноменалне услове имамо у Руми и веома смо захвални људима у Општини Рума што су препознали потребу да помогну ове младе момке. Ова генерација иначе важи за једну од талентованијих. Но, идемо корак по корак и циљ нам је да у Хрватској прођемо у групну фазу, а затим ћемо стремити ка већим успесима. Играчи су здрави, постоје неке мање "рукометне" повреде, али све у свему, здрави смо. Водићемо на Европско првенство 17 играча, мада постоји могућност и да одемо са свих 18 рукометаша, колико их је сада на припремама", изјавио је Максић.

Капитен кадетске репрезентације Србије Милан Јовановић верује да српски тим може до медаље.

Kapite kadeta Milan Jovanović"Прва утакмица ће сигурно бити најтежа. Очекује нас дуел са Пољацима и морамо одмах бити на висини задатка. Сви момци имају веру у наш квалитет и заједно прижељкујемо медаљу. Међутим, морамо квалитетно одрадити тренажни процес и овде у Руми и други део припрема у Београду. Само 100% спремни можемо до успеха", истакао је Јовановић.

Српски тим ће на Европско првенство отпутовати 10. августа. Орлићи се налазе у групи Д са Немачком, Пољском и Португалијом.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001