Промоција кајака на Борковцу

величина слова

1. август 2016.

Borkovac kajakТреће, претпоследње коло Мини кајак лиге Србије одржано је јуче на језеру Борковац у Руми. Веслано је укупно 27 трка, а учествовало је преко 200 деце. У Руми су се такмичила деца рођена од 2002. до 2006. године. Дечаци и девојчице су се такмичили у категоријама кану једноклек, једносед, двосед и четворосед.

Милан Ђенадић, савезни тренер у Кајакашком савезу Србије и тренер у Кајак клубу "Зорка" Шабац сматра да постоје реалне шансе и за отварање клуба у Руми, а КССрбије је вољан да за почетак поклони два чамца.

Selektor"Једно од лепших језера за бављење кајаком. Компликована организација овако једног такмичења је била на врхунском нивоу, све трке су почеле на време и заиста из Руме носимо једно лепо искуство. Нама иначе у Кајакашком савезу фале оваква језера, тако да се надам да ћемо се ускоро видети поново", рекао је Ђенадић.

Трећем колу Мини лиге присуствовао је и члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало, који је напоменуо да ће локална самоуправа подржати развој овог спорта у румској општини.

Aleksandar Bundalo"Подржаћемо намеру Кајакашког савеза Србије да се у Руми оформи један клуб. Речено нам је да ћемо на поклон добити један двосед и један четворосед. Људи из Савеза су похвалили услове у Борковцу, дакле, сви предуслови су ту и верујемо да ће, уз стручни надзор, овај спорт заживети у нашем граду. Најважније је да одзив деце буде добар и онда ће овај спорт имати перспективу у Руми", изјавио је Бундало.

Последње коло Мини лиге ће се веслати у Бечеју, а након њега следи Државно првенство у кајаку за такмичаре узраста од 8 до 12 година.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001