Пријем у Градској кући за привреднике из Русије

величина слова

29. јул 2016.

Sastanak sa RusimaПривредно - политичка делегација из Руске Федерације посетила је данас Општину Рума.

Госте из Русије у Градској кући су угостили и председник СО Рума Стеван Ковачевић и начелник Општинске управе Душан Љубишић.

Састанак је протекао у радној атмосфери, а централна тема била је успостављање економске сарадње, првенствено у области пољопривреде.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић сматра да је посета руске делегације румској локалној самоуправи потврда да је Општина Рума на добром гласу, те да је препозната као општина са економским просперитетом и великим потенцијалима.

Kovacevic i Zorin"Упознали смо госте из Русије са инфраструктурним, саобраћајним, административним и кадровским потенцијалима наше општине. Разговарали смо о конкретним аспектима наше сарадње. Саслушали смо руске предлоге за сарадњу у области пољопривреде и предочили им наше могућности. Договорили смо се да ћемо обавити консултације са нашим привредницима у Руми да видимо са чиме ону могу да се појаве на руском тржишту, под којим условима, у којим количинама, каквог квалитета и након тога поново ћемо се састати са руском делегацијом. Ја се надам да ће то произвести и конкретну сарадњу", изјавио је Ковачевић.

Један од чланова руске делегације аналитичар и члан Савета Руске Федерације Александар Зорин истиче да је сарадња на економском плану примарни циљ званичне посете.

"У Руму су дошли људи који имају искуство у пословима везаним за извоз робе из Србије у Русију. Велико интересовање у Русији постоји за пољопривредну сарадњу. Ту посебно мислим на воћарство и сточарство, али смо данас разговарали и о индустријским гранама које су заступљене у Општини Рума", рекао је Зорин.

Гости из Русије ће у Руми обићи и неколико компанија.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001