"Тројка из блока" - Рума оборила све рекорде! /Галерија

величина слова

4. јул 2016.

Trojka iz RumeХуманитарно - спортски турнир "Тројка из блока", који је протеклог викенда одржан на теренима код Дома здравља, оборио је све рекорде.

Прикупљено је преко 300.000 динара што је до сада највећи износ, а у протеклих пет година организовано је преко 60 турнира.

На турниру је тројке шутирало 206 такмичара, што је такође рекордна бројка.

Основни мотив за одржавање турнира у Руми је био прикупљање помоћи за вишечлану породицу Јеремић из Руме. Горан Јеремић се захвалио организаторима и Румљанима који су се у великом броју одазвали и подржали пројекат "Тројка из блока".

"Дирнут сам пажњом коју су нам Румљани поклонили. Данас нажалост није лако подизати петоро деце, али се трудимо да живимо часно, поштено и да се боримо. Супруга је запослена, ја до прихода долазим приватним радом. Надам се да ћемо следећи турнир у Руми ми бити у ситуацији да дамо новчани прилог и помогнемо суграђанима", поручио је Горан.

Брачни пар Јеремић има четири сина и кћерку, а са њима живи и Горанова мајка и брат коме је недавно ампутирана нога.

Милош Симовић из хуманитарне организације "Срби за Србе" која је организатор хуманитарно - спортских турнира "Тројка из блока", истиче да су у Руми премашена сва очекивања.

"Не знам коју реч да изаберем да бих изразио дивљење људима у Руми. Већ на првом турниру Румљани су поставили рекорде и поред породице Јеремић имамо средства да помогнемо и другим социјално угроженим, вишечланим породицама у румској општини. Дугујемо велику захвалност свим спонзорима, људима добре воље у Руми, цркви, као и румској организацији уличних уметника "Проактив 314", која је одрадила невероватну припрему турнира. Хвала и локалној самоуправи у Руми која нас је подржала већ на првом турниру, а иначе имамо одличну сарадњу са преко 20 општина и градова у Србији. Надам се да ћемо се дружити сваког лета, шутирати тројке и промовисати праве спортске вредности и најбитније од свега помагати социјално угрожене породице", рекао је Симовић.

У име Општине Рума, која је била покровитељ турнира, тројкаше је поздравио члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало. Једини румски олимпијац се захвалио организаторима, а посебно хуманим Румљанима који су узели учешће у пројекту и обезбедили значајна средства за помоћ социјално угроженим грађанима.

"Успешан турнир је доказ да наша Рума има слуха за угрожене и да још увек можемо да се као људи окупимо око племенитог и исправног циља", казао је Љубиша Бубало један од организатора румске „Тројке из блока“, и члан организације „Проактив 314", која већ неколико година муралима улепшава фасаде у нашем граду.

Браво за Румљане!!!

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001