Обележен Дан борца

величина слова

4. јул 2016.

Dan borcaПолагањем венаца на Градском гробљу у Руми данас је обележен Дан борца. Венце су као и претходних година положили представници локалне самоуправе, СУБНОР-а Општине Рума и сродних борачких удружења, политичких партија и грађани.

Секретар СУБНОР-а Општине Рума Предраг Вукмирић подсетио је да се Дан борца обележава на годишњицу седнице политбироа централног комитета Комунистичке партије Југославије, одржане 4. јула 1941. године у Београду, на којој је донесена одлука о подизању оружаног устанка против фашистичког окупатора.

"Шта би други дали да имају такве датуме и да се њима диче? Морамо рећи да је Србија од свих бивших југословенских република дала највећи допринос у ослобођењу земље од фашизма, а српски народ је поднео највеће жртве. Стога смо дужни да се данас сетимо свих бораца и антифашиста, те да се поклонимо њиховим сенима и одамо им дужну пошту. Нека им је вечна слава и хвала", рекао је Вукмирић.

Заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић је нагласила да је наша земља међу првима стала у ред оних земаља који су се бориле за слободу, демократију, будућност и бољи живот свих наредних генерација.

 

Dan borca - polaganje venaca"Не смемо заборавити храброст и херојство палих бораца, који су своје животе дали како би будуће генерације живеле у миру и слободи", истакла је Стојчевић.

Успомене на ослободилачку борбу у Другом светском рату евоцирао је председник СУБНОР-а Општине Рума Момир Милошевић.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001