"Путовања 3 објектива" у Завичајном музеју

величина слова

1. јул 2016.

3 objektivaИзложба уметничких фотографија под називом „Путовања 3 објектива свечано је отворена синоћ у Завичајном музеју у Руми. Отварању су присуствовали аутори путујућег фотографског пројекта, легендарни српски фотограф Томислав Петернек и признати уметници Горан Кукић и Игор Мандић.

Пројекат Путовања 3 објектива" представља изложбу 66 фотографија које су настале на путовањима и израз су различитих, оригиналних и личних стилских опредељења.

Фотографије Томислава Петернека, настале у периоду од више деценија, бележе занимљиве и неочекиване ситуације из свакодневног живота.

Фотографије Горана Кукића немају јасну дводимензионалност и временску одредницу. Приказани су рефлекси у различитим излозима широм Европе. Кроз целину реалности, фотографије приказују и оно што је чулној реалности невидљиво.
Фотографије Игора Мандића су колекција доживљаја тренутка са различитих континената – од тоталне пустиње до најнасељенијих места на свету. Кроз фотографије, Игор тежи надреалности реалних сцена
и истицању контраста.
Циљ
пројекта је да се људи боље упознају са фотографијом и да се скрене пажња на фотографију као вид комуникације који оплемењује.
Аутори се надају да ће пројекат “Путовања 3 објектива” мотивисати људе да више пажње посвете фотографији, да ће их покренути да оснивају фото клубове и да организују изложбе у својим срединама.

Изложба у Руми се може погледати до 25. јула.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001