Articles

II Општинско веће - увођење електронских седница

величина слова

24. јун 2016.

Dušan LjubišićНа јучерашњем заседању Општинског већа усвојен је Предлог Правилника о изменама и допунама Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Општинској управи Општине Рума, као и Годишњи извештај о раду Општинске управе Општине Рума за 2015. годину.

Основни разлози за измену Правилника јесу организационе природе и у вези су са довршетком процеса реогранизације Општинске управе. Новоформирана Одељења су изразила потребу за запосленима са одређеним квалификацијама. Како је на снази забрана запошљавања у јавном сектору, Општинска управа је била приморана на интерно премештање запослених између Одељења и Одсека.

О Годишњем извештају о раду Општинске управе за 2015. годину и новинама у раду говорио је начелник Општинске управе Душан Љубишић.

"У марту месецу је извршена комплетна реорганизација Општинске управе. Донет је Правилник о путним трошковима за запослене, наставило се са смањењем броја запослених и рационализацијом Општинске управе у том смислу. Наставићемо и ове године са иновацијама у смислу побољшања рада и ефикасности. У септембру уводимо електронске седнице Општинског већа и Скупштине. Све припреме смо завршили, тако да више неће бити штампања материјала и великих новчаних издатака за организовање скупштинских и седница Већа", истакао је Љубишић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian