Сајам запошљавања у Руми

величина слова

16. јун 2016.

Trziste radaУ организацији Националне службе за запошљавање(НСЗ) и локалне самоуправе данас је у Спортском центру "Рума" организован Сајам запошљавања.

Сајам је посетио велики број грађана, а 20 компанија које послују на територији наше општине је изразило потребу за запошљавање близу 300 радника.

У Руми је на евиденцији НСЗ тренутно 5.537 лица од чега 28% има завршену само основну школу.

Отварањем нових фабрика у Руми је у претходном периоду направљен велики искорак у смањењу броја незапослених, а са истом инвестиционом политиком наставиће се и у будућности, казала је заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић.

 

Spisak kompanija "Трудићемо се да у румску општину доведемо још већи број инвеститора, који ће отворити нова радна места и запослити грађане. На добром смо путу и за годину дана смо са евиденције НСЗ "скинули" 1.400 људи. Надам се да ће Сајам запошљавања бити успешан и да ће се сва упражњења места у компанијама, које су данас у спортској хали, попунити", казала је Марија Стојчевић.

Zoran MartinovicСајам у Руми свечано је отворио директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић који је незапосленим лицима пожелео брзо запослење, а компанијама ново проширење производних погона.

"Захвалио бих се локалној самоуправи на сарадњи и морам истаћи да је привредни успон румске општине предуслов за успешан Сајам запошљавања, какав је, верујем, баш овај у Руми данас", рекао је Мартиновић.

Основни мотив одржавања Сајма запошљавања је директан сусрет послодаваца и незапослених лица, истиче Маријана Грабић директорица Националне службе за запољшавање филијала Сремска Митровица.

Gravic i Stojcevic"Сматрамо да је ово најлакши начин да незапослена лица дођу у контакт са послодавцем, али и стекну увид у потражњу на тржишту рада. На Сајму у Руми су поред домаћих привредника заступљене и стране компаније које су недавно почеле са радом у румској општини. Морам рећи да постоји потражња за одређеним образовним профилима којих нема на евиденцији НСЗ и ми се трудимо да кроз јавне позиве субвенционишемо послодавце да одрже обуке и пренесу практична знања будућим запосленим лицима", изјавила је Маријана Грабић

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001