I седница Већа -о безбедности у саобраћају, ЛЕД екрану и накнади за незапослене породиље

величина слова

15. јун 2016.

Sladjan MancicНа конститутивној седници Општине Рума данас се разматрало и о тачкама везаним за безбедности у саобраћају.

Општинско веће је на предлог Комисије за безбедност саобраћаја Општине Рума донело одлуку о постављању успоривача саобраћаја(лежећег полицајца) у улици Лењинова и то на раскрсници са улицом 27. октобра у Руми.

Такође, анализиран је Извештај о утрошку средстава  по Програму трошења средстава од новчаних казни изречених по прописима о безбедности саобраћаја на територији Општине Рума за 2015. годину, као и Програм за ову годину.

"У Извештају за 2015. годину види се да је приход био нешто преко 11 милиона и та средства су, у складу са Правилником о трошењу, утрошена тако да је 50 одсто отишло на путну инфраструктуру, а остатак за техничко опремање Полицијске станице, куповину аутомобила, рачунарске опреме, канцеларијског материјала. Исто намеравамо и у овој години, очекивани приход је 12 и по милиона динара и то је реална пројекција", сматра Манчић.

За лечење Јасминке Секулић из Руме која болује од карцинома Веће је одобрило 30.000 динара.

Одбачена је жалба незапослене породиље Андријане Радатовић из Кленка, јер није испунила услове за остваривање права на новчану накнаду.

"Ми смо једна од ретких општина у окружењу која финансијски помаже незапослене породиље и за њих на месечном нивоу издвајамо 10.000 динара. На накнаду, која се исплаћује годину дана, имају право незапослене породиље које имају пријављено пребивалиште на територији наше општине бар три месеца пре рођења детета. У овом случају то нажалост није испоштовано и ми не можемо доделити средства. Морамо поштовати одлуке и прописе које је донела Општина Рума. Многе општине у окружењу не издвајају средства за ову намену и зато може доћи и до злоупотреба, тј. да дођемо у ситуацију да нам се становници суседних општина само фиктивно пријављују на територији румске општине. Ја знам да то овде није случај, али једноставно морамо бити доследни и да би се остварило право на новчану накнаду пре рођена детета породиља мора имати пријављено пребивалиште у нашој општини бар три месеца", објаснио је Манчић. Подсетимо, некада је овој рок био шест месеци, али је он преполовљен управо одлуком Већа, како би се олакшао начин за добијање накнаде.

LED ekran Gradski trgПредседник Манчић се након седнице осврнуо и на постављање билборда/ ЛЕД екрана на Градском тргу. "На једној од претходних седница Већа донета је одлука да се на Градском тргу постави ЛЕД екран, а инвеститор је исти који је купио и "Плаву зграду" у центру Руме, мислим да је име фирме "С&M Инвест". Сматрам да је добро за наш град и да Рума заслужује да има један или више таквих билборда. С друге стране биће могуће и пласирање важних општинских информација путем ЛЕД екрана", закључио је Манчић.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001