Слађан Манчић поново председник Општине Рума - Стеван Ковачевић председник СО Рума

величина слова

10. јун 2016.

SO RumaНови сазив румског парламента конституисан је данас. Одборничку већину ће чинити коалиција окупљена око листе Српске напредне странке "Александар Вучић -Србија побеђује" и Социјалистичке партије Србије-Јединствена Србија. СНС има 26 од укупно 43 одборника у локалном парламенту, док је са листе СПС-ЈС у скупштинске клупе ушло 5 одборника. Оно што треба напоменути је да су предлог одборничке већине за избор председника СО Рума, његовог заменика, као и председника и заменика председника Општине Рума, подржали и  поједини представници других странака у СО Рума.

Тако је укупно 37 одборника гласало да се за председника Скупштине Општине Рума изабере Стеван Ковачевић(СНС). Његов заменик ће бити Владимир Малетић(СПС), док је за секретара Скупштине поново изабрана Сандра Поповић(СНС).

Stevan KovacevicНови председник СО Рума Стеван Ковачевић је у свом скупштинском обраћању најавио коректну сарадњу са свим представницима одборничких група у румском парламенту, али и наставак економског развоја Општине Рума.

"Поверена ми је изузетно битна и одговорна функција, коју ћу савесно обављати. Имам политичко искуство јер сам у СО Рума наступао и као позиција и као опозиција. Учинићу све да политичке енергије у Скупштини Општини Рума усмерим у правцу развоја наше општине и да се позитивни економски трендови, који су започети пре две године, наставе и убрзају", рекао је Ковачевић.

Он је нагласио и да Српска напредна странка није потписала коалициони споразум ни са једном одборничком групом и да је учешће у власти коалиције СПС-ЈС, утемељено на претходно успешној сарадњи.

Sladjan MancicКао и у претходном скупштинском сазиву за председника Општине Рума изабран је Слађан Манчић, док је за његову заменицу именована Марија Стојчевић, обоје са листе СНС-а.

Нови-стари председник Општине Рума Слађан Манчић се захвалио на поновно указаном поверењу и најавио још интензивнији рад на економском просперитету Општине Рума.

"Дугујемо захвалност пре свега грађанима који су нашој политици економског опоравка румске општине и политици Српске напредне странке поклонили огромно поверење. Поносан сам што је 37 одборника гласало за мој избор и то је велика част, али наравно и обавеза. Ми ћемо наставити са преданим радом, а приоритет је свакако отварање нових радних места у реалном, привредном сектору. Много људи је нашло ухлебљење захваљујући отварању нових фабрика у румској општини. Интересовање инвеститора не јењава и верујем да ћемо већ у овој години отворити између 500 и 1.000 нових радних места. Наредне седмице нам предстоје разговори са италијанским и немачким инвеститорима. Један домаћи инвеститор је заинтересован за покретање производње у радној зони код "Румена", тако да сам уверен да ће Рума још дуго бити у друштву општина са највећим привредним развојем у Србији", изјавио је Манчић и поручио да ће врата Градске куће бити отворена за све грађане наше општине.

Obracanje u SO RumaПрви човек румске општине је најавио и нова улагању у путну инфраструктуру, школство, али и капиталан пројекат уређења централног градског језгра.

"Пројекат постоји већ дуго година и чамио је у Дирекцији за изградњу Руме. Ми ћемо приступити ревизији пројекта, чија се вредност процењује између 200 и 250 милиона динара. То је капиталан пројекат за чију ће реализацију бити потребно неколико година, али ми желимо да и други аспекти унапређења услова за живот грађана, као што је и уређење самог градског језгра, прате инвестициони развој општине", казао је Манчић.

Скупштина је због избора на функције констатовала престанак мандата Слађану Манчићу и Марији Стојчевић. Уместо њих у одборничке клупе су ушли Биљана Ђукић и Слободан Поповић.

OdborniciДанас су у СО Рума формирани и одборнички клубови. Шеф одборничког клуба Српске напредне странке, који броји 26 одборника, биће др Александар Мартиновић. Шеф одборничког клуба СПС-с биће Никола Ђуричић, а клуб броји 5 одборника. Српску радикалну странку ће предводити Јелена Делић, а радикали су на априлским изборима добили 4 одборничка места. Ненад Боровић ће бити шеф трочлане одборничке групе Демократске странке, док ће као самостални одборник наступати Павле Николић из Лиге социјалдемократа Војводине. Листу "Доста је било - Саша Радуловић" у румском парламенту ће представљају два одборника, а по једног одборника имају мањинске странке: Јединствена руска странка и Зелена странка.

На предлог председника Манчића изабрано је и ново Општинско веће. У раду Општинског већа у наредном периоду ће учествовати: Божана Станимировић, др Јован Кромпић, Миленко Секулић, Александар Бундало, Светозар Коров, Бране Кнежевић, Ивана Бојанић, Живко Стојковић, Перица Гаковић, Стојан Марковић и Синиша Лилић. По функцији чланови Већа су и председник и заменик председника Општине Рума.

На данашњем заседању именоване су и Мандатно-имунитетна комисија и Комисија за кадровска и административна питања и радне односе.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001