Одржано Првенство Србије у assaut саватеу

величина слова

31. мај 2016.

Срђан Живанчевић и Милош ВијукУ недељу 29.маја, у Спортском центру Рума је одржано Првенство Србије за јуниоре и сениоре у assaut саватеу. Пријавило се 15 клубова са 49 такмичара. Спортисти Савате бокс клуба "Рума" освојили су две златне и две сребрне медаље. Златне медаље освојили су јуниор Срђан Живанчевић у апсолутној категорији +85кг и сениор Милош Вијук до 85кг. Сребрне медаље освојили су сениор Дамјан Марковић до 70кг и сениорка Бојана Андрејић до 70кг.

Најуспешнији је био Савате клуб “Горан Остојић“ Београд са освојених девет златних, три сребрне и једном бронзаном медаљом. Организатори првенства били су Савате савез Србије и Савате бокс клуб “Рума”, а покровитељи Министарство омладине и спорта РС и Општина Рума. Ово такмичење је било основа за избор репрезентације за Светско првенство које ће се одржати у Вараждину у септембру месецу. Врховни делегат такмичења био је Миодраг Ракић из Руме, а врховни судија Маја Оџић из Новог Сада.

Дамјан Марковић и Бојана Андрејић"Сматрамо да су судије оштетиле наше такмичаре и Дамјана Марковића и Бојану Андрејић који су по мишљењу свих били убедљиво бољи од својих проитивника. Он је у елиминацијама победио Вању Думитрова из Кикинде, а чудном одлуком судија изгубио од Јована Стевановића из Београда. Бојана Андрејић је била убедљиво боља од Дивне Вујановић из Новог Сада, али судије судале победу њеној противници што је изазвало незадовољство и публике и свих присутних спортиста. Дамјан Марковић већ следеће недеље наступа на Првенству Европе у combat саватеу у Коринту (Грчка) и надамо се да ће нас обрадовати са новим медаљама са овог великог међународног такмичења. До сада задње 4 године са сваког европског, светског и балканског првенства вратио се са медаљама за нашу земљу и нашу Општину", изјавио је Миодраг Ракић, председник Савате бокс клуба "Рума".


Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001