Завршени "Дани словенске писмености и културе"

величина слова

30. мај 2016.

Dani slovenske pismenosti i kultureШести "Дани словенске писмености и културе" завршени су у петак предавањем "О Јесењину", које је одржао проф. др Миодраг Сибиновић.

Као и претходних година програм "Дана словенске писмености и културе" је садржао неколико целина, те су поклоници културе уживали у врсним филмским, музичким, књижевним и филозофским достигнућима словенских народа.

Жељко Стојановић директор Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" задовољан је овогодишњом манифестацијом и истиче да се организатори труде да из године у годину у манифестацију укључе најстручнија академска имена и врсне познаваоце богате словенске културне баштине, како би се публици на прави начин представило уметничко богатство словенских народа.

"Веома успешна манифестација. Општи утисак је да смо за ову годину изабрали веома интересантна предавања која су наишла на добар пријем код публике. Нашло се за сваког понешто и за оне који воле историју уметности и оне који воле теорију књижевности, заиста разноврсна предавања која су задовољила све уметничке критеријуме", рекао је Стојановић.

Овогодишњи "Дани словенске писмености и културе" били су прожети и песмама из Сибира, јер су специјални гости манифестације били чланови Вокалне групе "Звоница" из удаљеног руског града Омска. Гости из Русије су наступили и на завршној вечери у Завичајном музеју у Руми, где су се упознали и са културним и историјским наслеђем нашег града.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001