Након 15 година поново ради пошта у Доњим Петровцима

величина слова

27. мај 2016.

Posta Donji PetrovciМилан Кркобабић, директор Јавног предузећа "Пошта Србије", данас је предао на коришћење нову пошту мештанима Доњих Петроваца и то као 22. пословницу у склопу друштвено-одговорне акције "52 поште за 52 недеље". Доставна пошта 22433 Доњи Петровци биће на услузи за око 1000 становника или више од 300 домаћинстава истоименог села.

Ова пошта заживела је након 15 година заједничким снагама Месне заједнице Доњи Петровци и "Поште Србије", рекао је директор "Пошта Србије" Милан Кркобабић.

"Општина Рума је уступила пословни простор, поштански мајстори су опремили ову пошти по мери новог доба и рачунарски повезали јединствену апликацију "Пости-тис", тако да ће све услуге нове поште бити једноставне брзе и сигурне, највишег квалитета по најповољнијим ценама.Један шалтерски радник и један поштар биће на услузи мештанима Доњих Петроваца сваког радног дана од 8 до 14 часова, а посебан дар "Поште Србије", поготово младима и пензионерима, јесте бесплатан интернет кутак са свим предностима савремених начина комуникације. Поштански радници пружиће и бесплатну интернет едукацију коме то буде потребно", нагласио је Кркобабић.

Иницијатива за отварање поште кренула је од Савета МЗ Доњи Петровци, а председник месне заједнице Горан Закић сматра да је ово велики догађај за мештане Доњих Петроваца.

"Ту поготово мислим на старије становништво. Најближа пошта је била у Путинцима, тако да су становници Доњих Петроваца морали да путују минимум три километра, а сада ће све моћи да обаве све у центру свог села. Поздрављам одлуку "Пошта Србије" да позитивно одговоре на нашу иницијативу, такође се захваљујем и Општини Рума која је уступила просторије за пошту", изјавио је Закић.

Нова пошта је смештена у центру села у згради у којој се налази и сеоска амбуланта и месна канцеларија.

Као и претходне поште у акцији "52 поште за 52 недеље" и ова је отворена потписивањем промотивне акције "Пост-експрес за 99 динара", која ће трајати до краја јуна и која даје додатни импулс развоју предузетништва. Тако да су први корисници услуга нове поште МЗ "Доњи Петровци" и ЗТР "Голе".

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001