Више искуства за више могућности - социјална инклузија и запошљавања Рома

величина слова

23. мај 2016.

Trening u Zmajevoj skoliПротеклог викенда у ОШ "Змај Јова Јовановић" одржан је први од пет планираних тренинга за младе Роме, у склопу пројекта ''Више искуства за више могућности - Унапређење социјалне инклузије и запошљавања Рома у Руми".

Општина Рума овај пројекат спроводи под покровитељством делегације ЕУ и Министарства за рад, запошљавање и социјалну заштиту.

Маријана Тодоровић, менаџерка пројекта изузетно је задовољна првим тренингом и радом групе коју чини 15 полазаника.

"Група је сјајна, сву су вредни и посвећени раду током обуке. Рад са мањом групом људи омогућава нам да обука буде што квалитетнија. Овом обуком они улазе у посредништво за запошљавање, а њена суштина је у томе да полазницима пружимо вештине за тражење посла. Они ће научити како да се понашају на разговору са послодавцем, како да планирају и напишу своју радну биографију, да код себе препознају своје добре особине, и претходно радно искуство. Након формирања групе полазника, неке послодавце смо већ контактирали, а обилажење и сусрети са послодавцима ће бити настављени, са циљем да што већих број младих Рома, добије посао", изјавила је Маријана Тодоровић.


Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001